Dichters in de Moestuin, een fantastisch initiatief

15 mei 2022

Dichters moestuin site Boek Lucia Fer

 

De eerste “Dichters in de Moestuin” op 15 mei j.l., georganiseerd door de stichting “Met inzet lukt alles” in samenwerking met “De Salon”, het open podium van Lelystad, was een geweldig succes. In een prachtig ingerichte tuin waarin een decor was aangebracht door Laura Rivas werd het publiek getrakteerd op wervelende show vol met poëzie en muziek. Daarnaast presenteerde Lucia Fer haar nieuwe boek, “Stalen van licht doorbreken de duisternis”.

Het publiek genoot. Niet alleen van de ongedwongen sfeer, maar zeker ook van de spontaniteit waarin mensen zich door woordkunst met elkaar verbonden voelen. De artiesten waren Jan Huisman, Joshua Buijnink, Nelly Girwar, Lucia Fer, Malou Kamstra, Petra Meijnen en Juul Baars. Spontaan meldden zich uit het publiek nog een Surinaamse dichter, Judith Benjamin, die wegens omstandigheden in Nederland was. Ook liet Wim Botter zich verleiden tot het vertellen van een jeugdverhaal die hij ooit geschreven had en werd de bijeenkomst besloten door Leo ter Wijn die het lied “Laat me m’n eigen gang maar gaan” op miraculeuze wijze ten gehore bracht.

Het door de stichting “Met inzet lukt alles” aangeboden diner (met een tropisch tintje), vervolmaakte de bijeenkomst. Kortom. Een initiatief om een vervolg aan te geven. Spoedig zal een volgende “Dichters in de Moestuin” plaatsvinden met opnieuw fantastische artiesten, een enthousiast publiek en een fijne relaxte sfeer.

Dichters moestuin site PubliekDichters moestuin site Publiek 2Dichters moestuin site Publiek 3

Dichters moestuin site Publiek 4

Doneer aan “Stichting Met Inzet Lukt Alles” via NL48 INGB 0007 370089