Dichters in de Moestuin verbinden bewoners

2 augustus 2021

Dichters in de Moestuin aug 21 9

Zondagavond 1 augustus organiseerde Stichting Met Inzet Lukt Alles (M.I.L.A.) de tweede avond van ‘Dichters in de Moestuin’. Verschillende dichters en muzikanten zorgden voor sfeer en verbinding in de moestuin aan de Amsteldiep in de Zuiderzeewijk. Initiatiefnemer Mila Romijn: “Met deze avonden willen we mensen met elkaar verbinden in deze lastige corona periode. Ik heb deelnemers telefoonnummers zien uitwisselen en afspraken zien maken. Daaruit groeien vriendschappen.” 

In de moestuin waren stoelen neergezet waar de 30 deelnemers op afstand de optredens konden bijwonen. De tent was versierd met Arabische decoratie, gemaakt door buurtbewoner Laura Rivas (www.laurarivas.nl) die ook het decor verzorgd voor de multiculturele Winter Wonder Brunch voor (eenzame) senioren. Mila: “Het was zondag nog heel spannend met de slechte weersvoorspellingen, maar om 3 uur hield het op met regenen en hebben we de tent opgezet.”

De hele avond zijn er prachtige gedichten voorgelezen en leuke muziek gespeeld. Hierbij kon het publiek ook inbreng geven. Zo had muzikant en zangeres Petra Meenen zelfgemaakte instrumenten voor het publiek, zodat zij ook konden meespelen. Verschillende Lelystadse dichters droegen hun mooiste gedichten op. De reacties waren enthousiast. Voormalig stadsdichter Juul Baars: “Met de inspanning van Rolf Capteijn, die het geluid verzorgde, liep alles perfect. Dank aan alle artiesten en het publiek.”

Stichting Met Inzet Lukt Alles (M.I.L.A.) zorgde voor iedereen voor wat lekkers te drinken en eten. Met o.a. Flevosap om de lokale boeren te promoten en de met veel liefde door een buurtbewoner zelfgemaakte Antilliaanse pasteitjes. Om sociale projecten zoals deze mogelijk te maken zijn ondersteuningen en donaties meer dan welkom. Mensen of organisaties die willen bijdragen kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dichters in de Moestuin aug 21 1  Dichters in de Moestuin aug 21 2

Dichters in de Moestuin aug 21 4 Dichters in de Moestuin aug 21 3

Dichters in de Moestuin aug 21 5   Dichters in de Moestuin aug 21 8

Dichters in de Moestuin aug 21 6   Dichters in de Moestuin aug 21 7

Dichters in de Moestuin aug 21 10

Doneer aan “Stichting Met Inzet Lukt Alles” via NL48 INGB 0007 370089