Japanse Sierkers voor Zuiderzeewijk na match Lelystadse Uitdaging

15 april 2021

Foto Officiele onthulling MILA

Op woensdag 14 april 2021 was de officiële onthulling van de boom die Lelystad Airport Businesspark (LAB) doneert aan de bewoners en kinderen van de Zuiderzeewijk. Via De Lelystadse Uitdaging kwamen beide partijen met elkaar in contact en werd er weer een waardevolle en duurzame match gemaakt tussen het bedrijfsleven in Lelystad en een waardevol maatschappelijk project in de stad: Stichting Met Inzet Lukt Alles (M.I.L.A.).

Een droom verwezenlijkt

De boom werd feestelijk onthuld in de aanwezigheid van zo’n 50 buurtkinderen en ook de oudere bewoners van de wijk waren uitgenodigd. Mila Romijn van Stichting M.I.L.A was duidelijk ontroerd door de donatie. “Het is zo mooi dat we dit hebben mogen krijgen. Ik had al 2 jaar een droom voor een grote boom voor de kinderen en mensen in onze wijk en nu staat hij er echt,” aldus Mila. Tijdens de onthulling konden de kinderen genieten van heerlijk vers roomijs van de IJsbrouwers, lid van De Lelystadse Boer. Met een officieel tintje werd een grote zwerfkei onthuld met daarop een plakkaat met de tekst: Deze Japanse Sierkers is een donatie van Lelystad Airport Businesspark aan Stichting M.I.L.A. Met Inzet Lukt Alles. Bedoeld voor alle bewoners en kinderen van de Zuiderzeewijk.

Grote Japanse Sierkers

Voor Stichting M.I.L.A zorgde LAB dat er een grote Japanse Sierkers van 5 meter hoog is geplant bij het voetbalveld in de Lelystadse Zuiderzeewijk. De boom staat op de plek waar eerst een boomstronk stond. Met goedkeuring van de gemeente is de boomstronk verwijderd en vervangen voor de nieuwe boom. De Prunus Serrulata 'Kanzan' is een van de bekendste Japanse kersen, die in de periode april/mei bloeit met prachtige roze bloesem. Rini Schoutsen, directeur OMALA N.V. (Ontwikkeling Maatschappij Airport Lelystad Almere): “Deze donatie laat de samenhang zien die er is tussen wonen en werken en daarmee tussen woonwijken en bedrijfsterreinen. Met elkaar maken we de stad mooier, beter en ook groener. De een kan niet zonder de ander.”

Meer groen in de stad

In het voorjaar werden op het nieuwe bedrijventerrein van LAB ongeveer 400 nieuwe bomen geplant. Het planten van deze bomen was aanleiding om gelijktijdig meer groen in de rest van Lelystad te stimuleren. Zo zorgt LAB voor meer groen op het bedrijventerrein én in Lelystad. Naast de boom voor de Zuiderzeewijk doneert LAB met dank aan De Lelystadse Uitdaging binnenkort ook 8 fruitbomen en de benodigde spullen en materialen aan de moestuin van Woonzorg ’t Landleven in de Groene Velden.

Foto Officiele onthulling MILA boom
 

 Foto Officiele onthulling MILA dankje aan LAB

 Foto Officiele onthulling MILA 2

 Foto Officiele onthulling MILA mila met kinderen

Foto Officiele onthulling MILA Mila speech

Foto Officiele onthulling MILA zelf je ijsje halen

Onthulling boom kinderen

 Foto Officiele onthulling MILA poster kinderen

Onthulling boom 2

 Onthulling boom 3

Onthulling boom 4

 Onthulling boom mensen

 Onthulling boom vrijwilligers

Onthulling boom ijskar

Foto Officiele onthulling MILA zwerfkei

Foto Officiele onthulling MILA plakkaat

Doneer aan “Stichting Met Inzet Lukt Alles” via NL48 INGB 0007 370089