Voedzaam kerstpakket voor 200 gezinnen Zuiderzeewijk in Coronatijd

18 december 2020

Door de gevolgen van de coronacrisis zijn veel mensen hun baan kwijtgeraakt en daarmee ook (een deel van) hun inkomen. Het gevolg is dat veel mensen het extra zwaar hebben. Met dank aan een match van de Lelystadse Uitdaging en de hulp van het Rode Kruis kan Stichting Met Inzet Lukt Alles (MILA) 100 bewoners van de Zuiderzeewijk blij maken met een  voedzaam kerstpakket.

Ruim 100 kerstlunchboxes gedoneerd

Provincie Flevoland heeft meer dan 100 kerstlunchboxen beschikbaar gesteld. Deze Kerstboxen krijgen een goede bestemming via Stichting MILA. In de box zit een recept en alle ingrediënten om voor 4 personen een heerlijke lunch op tafel te zetten. Op woensdag 16 december zijn de boxen uitgedeeld aan de bewoners in de Zuiderzeewijk waarvan velen in deze tijd, wel een extraatje kunnen gebruiken. Ook zijn er woensdag eindejaarsattenties uitgedeeld. Deze attenties zijn gesponsord door Albert Heijn en werden in samenwerking met Rode Kruis Flevoland uitgereikt aan gezinnen die elke week een boodschappenkaart ontvangen. Mila benadrukt dat mensen die het nu misschien moeilijk hebben en hulp ontvangen zich vooral niet hulpeloos moeten voelen. “Ik ben ervan overtuigd dat zodra deze mensen de mogelijkheid hebben, zij weer zullen teruggegeven, of beter nog: doorgegeven!”.

Samen staan we sterk

Mila Romijn van Stichting MILA heeft de pakketten gedeeld met 4 lokale stichtingen die zich inzetten voor de wijk: “Ik ben ontzettend blij met deze donatie, op deze manier bevorderen we de sociale cohesie in de wijk. Mijn motto is: delen is het nieuwe vermenigvuldigen en samen staan we sterk! Dat laten we met deze actie weer zien”. Amex Logistics, de lokale vervoerder van de Lelystadse Uitdaging, heeft ervoor gezorgd dat de pakketten op de juiste bestemming kwamen. Een mooie verbinding tussen 6 partijen die zich inzetten voor een mooier Lelystad. Het Rode Kruis helpt organisaties, zoals stichting Mila in Lelystad, om hulp te kunnen bieden aan de mensen die het hard nodig hebben. Hulp komt onder andere in de vorm van boodschappenkaarten die zijn aangeboden aan Stichting M.I.L.A. Mila: “Door corona hebben wij als stichting ook minder inkomsten. Daarom is het zo fijn dat we met dank aan Rode Kruis Flevoland en de Lelystadse Uitdaging  dit toch hebben kunnen doen.”.

amila008

Doneer aan “Stichting Met Inzet Lukt Alles” via NL48 INGB 0007 370089