Stichting M.I.L.A. ontvangt subsidie van VSB Fonds

20 juni 2019

Stichting M.I.L.A. krijgt 10.000 euro subsidie van het VSB Fonds. De stichting gaat het geld gebruiken voor het herinrichten van de tweedehandswinkel ‘Ons Winkeltje’ en voor een toiletgebouw bij Moestuin Amsteldiep.

De Zuiderzeewijk is de oudste en één van de armste wijken van Lelystad. Mila Romijn zet zich met Stichting M.I.L.A. in voor de bewoners van deze wijk.

“Ik ben enorm dankbaar voor de subsidie en voor de vele hulp vanuit zowel lokale bedrijven als de wijkbewoners” - Mila Romijn

‘Ons Winkeltje’
Ruim 3 jaar geleden heeft Mila Romijn de tweedehands winkel ‘Ons Winkeltje’ opgericht aan de Rode Klif 213; hier kunnen wijkbewoners terecht voor betaalbare kleding en sociale hulp. De huidige inrichting van de winkel is oud en vervallen, maar met de subsidie is er nu budget voor gedegen inrichting en de nodige aanpassingen. Zo worden de kostbare TL buizen vervangen voor zuinige LED verlichting en maakt vernieuwde elektra het mogelijk dat alle gedoneerde kleding voortaan gestoomd worden zonder dat de elektriciteitstoppen doorslaan. Tot slot komt er een nieuwe, zuinigere vriezer waarin brood wordt opgeslagen voor wijkbewoners die net niet in aanmerking komen voor de voedselbank, maar het financieel wel heel krap hebben.

Stichting MILA Ons winkeltje

Vertrouwensrol en buurtbemiddelaar
Mila Romijn is voor wijkbewoners een vertrouwenspersoon. Voor de toenemende hulpvragen komt dankzij het subsidiegeld nu ook een kantoor in de winkel. “In de winkel hoor ik verhalen van daklozen, mensen die hun huis uit moeten, psychische problemen hebben, geen huurwoning kunnen krijgen, werkloos zijn of thuis mishandeld worden”, vertelt Mila Romijn. “Ik ga altijd het gesprek aan met mijn wijkgenoten en help waar mogelijk. Maar sommige zaken wil je niet midden in de winkel of buiten op straat bespreken. Hier komt het kantoor goed van pas. Zo verwijs ik ze door naar hulpinstanties, of bemiddel ik zelf als opgeleid buurtbemiddelaar.”

“Als vertrouwenspersoon en opgeleid buurtbemiddelaar, bied ik altijd een luisterend oor voor mijn wijkbewoners” - Mila Romijn

Moestuin Amsteldiep
De moestuin aan de Amsteldiep geeft wijkinwoners de mogelijkheid hun eigen groente en fruit te telen. Met workshops en activiteiten worden wijkbewoners, schoolkinderen en ook senioren bewust van gezonde voeding en de natuur. Het gesubsidieerde toilet maakt de moestuin nog toegankelijker hiervoor. “Aangezien ik vlakbij de moestuin woon, gebruikte men tot op heden mijn eigen toilet. Dankzij het nieuwe toilet is dit niet meer nodig”, vertelt Mila Romijn. 

Stichting MILA Moestuin

Sociale impact en brede steun
De projecten van Stichting M.I.L.A. worden gedragen door wijkbewoners en lokale bedrijven. Zo verzorgt Schlepers Cultuurtechniek - die eerder ook de moestuin heeft aangelegd – de bestrating van het toiletgebouw en bouwen zij deze samen met de wijkinwoners op. Sigma Verf sponsort de verf van het toiletgebouw. Van Dorp Installaties Lelystad en de gecertificeerde elektriciens van Repair Café Lelystad verzorgen samen de elektrabedrading van ‘Ons Winkeltje’. Bij het herinrichten van de winkel kan Mila Romijn eveneens rekenen op Van de Burgwal Aanhangwagens voor het gebruiken van aanhangwagens.

Extra steun in de vorm van donaties en hulp is altijd welkom. Dankzij de ANBI-status zijn bijdragen aan de stichting vaak fiscaal aftrekbaar. Stichting M.I.L.A. is bijvoorbeeld nog op zoek naar 50 verhuisdozen, droge opslag in de Zuiderzeewijk en een laatstejaars student retail om te helpen met de inrichting van de vernieuwde winkel.

Voor het herinrichten van de winkel wordt een leegverkoop georganiseerd. Meer informatie hier over volgt op Facebook @metinzetluktalles.

Doneer aan “Stichting Met Inzet Lukt Alles” via NL48 INGB 0007 370089