Mila Romijn wint Nelson Award voor haar harde werk

15 december 2017

Ontroerd was Mila Romijn, toen ze hoorde dat ze een Nelson Award had gewonnen. Mila Romijn uit Lelystad kreeg gisteravond een Nelson Award, als beloning voor haar harde werk.

NORALY TERBIJHE Verslaggever De Stentor Kampen&Flevoland 

milaawardMila Romijn zet zich al dertig jaar in voor de Zuiderzeewijk. Ze mocht haar prijs in ontvangst nemen in het gezelschap van de burgemeester en zangeres Edsilia Rombley, die in dezelfde wijk opgroeide. Inspirerend, creatief, betekenisvol, volhoudend en verbindend. Het zijn allemaal eigenschappen van een 'Nelson', een doodgewoon maar tegelijkertijd bijzonder persoon die zich elke dag inzet om de wereld een stukje mooier te maken.

In Lelystad maakten zes mensen kans op de award, die is vernoemd naar Nelson Mandela. Uiteindelijk mocht Mila Romijn het bronzen beeldje in ontvangst nemen. Na het horen van haar naam liep ze met tranen in haar ogen het podium op. ,,Dit betekent zo ontzettend veel", zei ze ontroerd. ,,Maar de prijs is niet alleen voor mij. Want alleen kan ik niets.

"Na een boel felicitaties vertelde de 61-jarige bewoonster van de Zuiderzeewijk meer over haar werk. ,,Ik werk nu aan negen projecten tegelijk. De drie grootste? Om te beginnen het Moestuintjesproject, dat ik vijf jaar geleden opzette om veertig arme gezinnen de mogelijkheid te geven zelf groente te verbouwen. Als tweede het Schilderproject, waarvoor ik ieder jaar met een groep vrijwilligers twintig huizen schilder van mensen die zich niet in staat zijn hun huis te onderhouden.

Tot slot de Winterwonderbrunch op 28 december, speciaal georganiseerd voor honderd eenzame ouderen."Daarnaast brengt Mila ook nog flink wat uurtjes door in haar kledingwinkeltje, waar ze voor lage prijzen kleren verkoopt aan minderbedeelden. Naast haar werk als receptioniste bij Omroep Flevoland besteedt Romijn zo'n vijftig uur per week aan vrijwilligerswerk. Waarom ze dit allemaal doet? ,,Helaas werd ik op jongere leeftijd wees en weet ik hoe het is om in armoede te leven. Hoe het voelt om te gaan slapen met een knorrende maag. Van anderen helpen krijg ik een rijk gevoel."En de buurt voelt zich rijk met Mila.

Doneer aan “Stichting Met Inzet Lukt Alles” via NL48 INGB 0007 370089